2011. július 9., szombat

A világ közepe

- Ülj csak az ölemebe! - mondta a párja. Most biztatsz vagy fenyegetsz? - hangzott a nevetős mondat. Csak egy ugrás választotta el tőle, meg is tette. Vele volt, nincs kegyelem. A nászút erről szólt. Azután jöttek a gyerekek, hamar felnőttek.  Ott állt a ház előtt az autó. A fiai nem mentek kocsival, ebből tudja, hogy kötelessége van, tankolnia kell!
- Az érettségi vagy az egyetemi vizsga előtt könyvet olvas? Ez nem semmi. Nem érdekelte a vizsga? Nem erről van szó. Az egyik tanára volt nagy hatással rá, aki megerősítette a tevékenységét - tegye azt, amit jónak lát! Biztos lett magában. Tud. A felvételi előtt színházba ment Klárival. Másnap a vizsgán kihúzta a tételeket, előadta a témákat, megválaszolta a kérdéseket. Kihozta magából, amit lehetett. Túl lett az egészen. Sikerült.
- A tudós szerénysége nem álszerénység. A belülről fakadó kétkedés állandó keresésre ösztönöz, végtelen tudásvágy viszi, persze a tudás állandó táplálásával. A lehet, a kétkedés nem gátol, inkább megfontolt cselekvésre késztet. Egy tudós team tagjai felosztják egymás között a területeket, a feladatokat. Akadhat olyan ember, akinek a fejébe száll a dicsőség , és kisajátíthatja az eredményt. Így ronthatja el a közösségben a helyzetét.
-  A sikersorozat deformálhat? Jelentkezhetünk a Big Brotherbe, vagy más hasonló műsorba, mire vége lesz, öntelt emberként jövünk ki belőle.
- Átélte a karácsonyi ünnepeket. A szeretet felerősödött, törődés, együvé tartozás, öröm és a fény  összeolvadása lehet a tapasztalat. Az ember néhany napra jó is lehet, ha akarja. - Veletek lehetek, ez a legnagyobb ajándék.
- Elvállalta a feladatot, pályázott rá. Az önismerete, az önelemzése hiányzott, kudarcot vallott. Elhagyta a pályát.
Vajon bízik-e önmagában, vagy hagyja, hogy a negatív hatások teljesen behálózzák?
- A sikeres emberek többsége természetesnek tartja, hogy jól mennek a dolgai. Figyelem, fegyelem nap mint nap? Igen.
Folyamatos a tanulás, az olvasás, a tevékenység és közben egy kis pihenés? Igen. Sőt előrevetíti azt is, hogy élete utolsó percéig ezt teszi? Igen.
- A személyiség érettsége vagy éretlensége megmutatkozik az élethelyzetekben. Akárkivel előfordulhat, hogy rossz döntéseket hoz, mert azt kezdi hinni, hogy ő a világ közepe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése