2011. szeptember 1., csütörtök

Tükörlabirintus c. könyvemből: Félelem nélkül c. szösszenet

Minden nap arra ébred, hogy verítékben fürdik. Zuhany kell! Felkészül a mai napra. Végiggondolja, rögzíti a teendőket. Ezer a feladat. Feszített a nap. Pörög. Állandó gondolata, hogy rendszere működőképes legyen, egyre jobbat adjon, jólétet hozzon! Időnként rosszul érzi magát. Szimatol, érzékei pattanásig feszülnek. Már úgy fogadja a simogatást is, mint a vadállat, mert többször megverték. Előfordul, hogy a versenyautóval száguldozik. Rálép a pedálra, az autó egyre gyorsabban megy, nem fél a sebességtől, sőt a száguldás lenyűgözi. Sötétedik.  Ismeretlen úton jár. Kiszáll az autóból. Akkor veszi észre, hogy a szakadék szélén áll. Beleborzong. Visszatér a jó útra. Felelős ember. Kipróbálja magát, és hagyja élni az embereket, segíti a haladásukat, ha lehet.. Megszervezi a rendszert, folyamatosan építi. Partnereket keres, tartja velük a kapcsolatot. A munka frontján a két kezét is használja, pedig ő a gazda. A főszerep is a gazdáé. Az idő meghozza a magáét. A folyamat képben van. Az látható kötésben, ami lényeges. Vizsgálat, felügyelet, vendéglátás egyre megy. Ismeri az egészet, ha lehet. Tudja, hogy minek mi lehet a következménye.
Az optimális feltételek kialakítására törekszik. A működőképes rendszeré a jövő. Benne van minden gazda.. Minden ember felelős. Azé a főszerep, aki kézben tartja a rendszert. Felelősségvállalása félelem nélküli.
Tudja, hogy minek mi lehet a következménye. Az optimális feltételek kialakítására törekszik. A működőképes rendszeré a jövő. Benne van minden gazda.. Minden ember felelős. Azé a főszerep, aki kézben tartja a rendszert. Felelősségvállalása félelem nélküli.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése